Menu
title
 

Waarop letten bij de keuze van een grafmonument


Waarop letten bij de keuze van een grafmonument

Bij de oriëntatie van het juiste grafmonument is het goed om op een aantal belangrijke punten te letten om de kwaliteit te waarborgen.

Veluwehof heeft deze belangrijke punten op een rij gezet. Kwaliteitseisen van een grafmonument, waarop u kunt letten bij het vinden van de juiste leverancier.

Veluwehof hanteert de volgende kwaliteitseisen:

1. Uitgebreide kwaliteitscontrole van het materiaal

2. Juiste verwerking van het materiaal

3. Goede assemblage van een monument

4. Correct plaatsen van een monument

Hieronder leest u meer over deze kwaliteitseisen.

1) Uitgebreide kwaliteitscontrole van het materiaal

selectie zwerfkeien

Vooral de bewerking en controle is erg belangrijk voor de kwaliteit. Het begint bij de selectie van de de juiste blokken natuursteen in het buitenland. Deze blokken moeten 1e keus natuursteen zijn.

Veluwehof heeft strenge controleurs, welke de blokken zorgvuldig controleren op bijvoorbeeld haarscheurtjes. Zij zorgen ervoor dat de beste stenen in Voorthuizen terecht komen.

2) Juiste verwerking van het materiaal

bewerken grafsteen

De bewerking van het materiaal is van belang. Het graniet moet op een goede manier gepolijst (zonder inkleuren met kleurstof) worden. Alleen de beste lak wordt er gebruikt voor de belettering.

Veluwehof heeft alleen vakmensen in dienst, die deze technieken uitstekend beheersen. Daarnaast wordt er gewerkt met de beste materialen, gereedschappen, machines en lakken.

3) Goede assemblage van een monument

werkplaats grafmonumenten

Wanneer het monument wordt geassembleerd komen verschillende materialen samen.  Elk materiaal heeft verschillende eigenschappen en daarom komt het zeer nauw om een mooi eindresultaat te krijgen. Veluwehof kent alle gebruikte materialen goed en weet hoe ze deze dient te verwerken tot een mooi grafmonument. In onze gedenkhof kunnen u vele grafmonumenten die wij gemaakt hebben in het echt komen bekijken.

4) Correct plaatsen van het monument

Plaatsen grafsteen

Het plaatsen van een gedenksteen moet met uiterste precisie gedaan worden en voldoen aan kwaliteitseisen. Veluwehof kan dit. Met onze jarenlange ervaring en ons eigen ontworpen Top-gedenksteen mobiel plaatsen wij alle soorten monumenten vakkundig. Veluwehof plaatst op begraafplaatsen in heel Nederland en weet daarom op elke begraafplaats kwaliteit te garanderen. Lees hier meer over plaatsingen.

Klantcontact Veluwehof

Advies door onze verkoopadviseurs

25 jaar garantie granietWilt u meer weten over kwaliteit, bewerkingen of plaatsingen? Kom gerust eens bij ons kijken. U kunt ons ook altijd bellen. Onze verkoopadviseur zal eventuele voordelen en nadelen met u bespreken, en samen met u bepalen welke keuze het beste is.

Garantie

Veluwehof staat voor de kwaliteit van de door hun geleverde gedenkstenen. Na plaatsing van het grafmonument krijgt u een garantie-certificaat opgestuurd. Deze geeft u een garantie van 25 jaar op het graniet.