Menu
title
 

Grafmonumenten voorbeelden

Verschillende voorbeelden van grafstenen


Grafmonumenten voorbeelden

Bij het uitzoeken van de juiste grafsteen, welke past bij de overledene, zijn er verschillende manieren om ideeen / inspiratie op te doen.
De meeste mensen beginnen met een ‘rondje over de begraafplaats’ met de gedachte dat hier de meeste voorbeelden te vinden zijn, dit is echter niet altijd waar.

Op de begraafplaats zijn inderdaad veel grafmonumenten te bezichtigen, echter komt het vaak voor dat in een rij van (bijvoorbeeld) 20 stenen er 8 monumenten staan welke hetzelfde model hebben.

Welke mogelijkheden zijn er om inspiratie op te doen? En welke volgorde kan (eventueel) worden aangehouden?

Begraafplaats Garderen

01. Grafmonumenten bekijken op de begraafplaats

Vaak wordt er in het begin een ‘rondje over de begraafplaats’ gelopen, hier krijgt u een eerste indruk van de mogelijkheden.
Echter de mogelijkheden welke u hier kunt zien zijn vaak beperkt, per regio kan de stijl en keuze van het gebruikte materiaal sterk verschillen.
Soms komt het voor dat er 4 of meer van het zelfde type model op een rij staan.

Het voordeel is dat men hier met een vrij gevoel kan rondkijken.

02. Orienteren via internet of brochure

De 2e stap is vaak in alle rust ideeën opdoen via het internet of een (aangevraagde) brochure, voordeel is dat op deze manier talloze modellen en mogelijkheden zijn te vergelijken.
Men heeft al een goed beeld van de betreffende begraafplaats en weet waarschijnlijk al een klein beetje welke richting de keuze opgaat:
– Wordt het een model welke past in het beeld van de overige gedenkstenen op de begraafplaats?
– of is het gewenst dat het grafmonument afwijkt van de overige gedenkstenen op de begraafplaats?

Via de brochure of internet oriënteren is een gemakkelijke en uitgebreide manier om erachter te komen welke modellen, elementen of materialen men mooi vindt

03. Gedenkstenen en uitgebreide mogelijkheden bekijken

De meest uitgebreide optie is wanneer u de voorbeelden in onze gedenkhof kunt komen bekijken, hier staan namelijk vele voorbeelden opgesteld. Met onze toonzaal en gedenktuinen kunnen we u het grootste aanbod van midden-Nederland laten zien.

Om langs te komen is het natuurlijk niet verplicht om al reeds georiënteerd te hebben via de brochure of internet,  integendeel: Onze ervaring is dat wanneer mensen de verschillende gedenkstenen en mogelijkheden bij ons in het echt zien (en bijgestaan door het juiste advies) er soms een heel ander ontwerp tevoorschijn komt.

Wij streven ernaar om families in een rustige en ongedwongen sfeer bij te staan met advies, desgewenst kunnen we u een complete prijsopgave meegeven. Hoewel er op de begraafplaats wellicht meer stenen staan opgesteld dan bij ons in de toonzaal en tuinen is er bij ons meer keus. We hebben vele verschillen in kleur, vorm en materiaal. Alle monumenten staan duidelijk voorzien van prijs opgesteld.

Grafmonument model klassiek traditioneel

Dit zijn veelal de traditionele gepolijste grafstenen in de vormen zoals we ze kennen.

Meer over: Traditionele grafmonumenten

Grafmonument model tempel

Deze grafmonumenten vallen in een hogere prijsklasse, vaak worden deze monumenten extra bijzonder gemaakt door het gebruik van vormen en materialen

Meer over: Bijzondere grafstenen

Rondlopende grafzerk van Star Galaxy graniet

Grafzerken worden gekenmerkt door de robuuste eigen vorm, het zijn grote dikke platen welke vaak het gehele of  een gedeelte van het graf bedekken.

Meer over: Grafzerken

Kinder grafsteen vlinders en harten

Deze grafmonumenten voor kinderen worden vaak met de familie ontworpen.

Meer over: Kinder grafmonumenten

Dit zijn stenen die uit de natuur komen, ze hebben (bijna) geen bewerking ondergaan. Elke steen is uniek!

Meer over: Ruwe grafstenen

Zwerfkei grafsteen met flagstones grijs

Onze zwerfkeien zijn afkomstig uit Denemarken, deze zijn streng geselecteerd. Er is geen zwerfkei hetzelfde, elke zwerfkei gedenksteen is dus uniek!

Meer over: Zwerfkeien

Wilt u afspraak met ons?

U kunt tijdens onze openingstijden komen oriënteren. Het voordeel is dat wanneer men dat wenst er een adviseur is welke de vragen kan beantwoorden of in alle rust de verschillende mogelijkheden kan bespreken. Heeft u al een model gezien via de brochure of internet? Wij raden het aan om tenminste 1 x langs te komen om bijvoorbeeld de kleur in het echt te zien.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en voorbeelden.

Of wanneer u een folder wilt ontvangen of een afspraak met ons wilt maken om onze gedenkhof te komen bezoeken.

Klantcontact natuursteen