Menu
title
 

Stappenplan grafmonumenten

welke stappen zijn er bij de aanschaf van een grafmonument


Welke stappen zijn er bij de aanschaf van grafsteen

Wanneer u op zoek gaat naar een grafsteen of grafmonument voor een overleden naaste, is het goed om te weten welke stappen er te doorlopen zijn. Het monument zal jaren staan en daarom is het erg belangrijk de juiste keuze te maken. Het is dan ook goed om rustig de tijd te nemen voor dit hele proces.

Om u daarbij te helpen hebben wij het gehele traject in kaart gebracht in 5 stappen. Zo kan iedereen zich rustig van de voren inlezen in deze stappen en een indruk krijgen van het proces.

Hierbij de 5 stappen op een rij:

  1. Oriëntatie van de mogelijkheden
  2. Verzamelen van ideeën en deze combineren
  3. Ideeën op papier met bijbehorende prijsopgave
  4. Het vervolg traject van gedenksteen maken en plaatsen verzorgen wij
  5. De nazorg van het gehele traject na plaatsing

01 – Oriëntatie van de mogelijkheden

De eerste stap is om in alle rust te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Een beeld krijgen van wat de verschillende mogelijkheden op het gebied van gedenkstenen zijn.
Vandaag de dag is er veel mogelijk, door de beschikbaarheid van verschillende materialen (graniet, RVS, glas, etc.) en de mogelijkheden van verschillende bewerkingen door moderne machines is bijna alles mogelijk.

Laat u goed informeren over de voor- en nadelen van bepaalde materialen, en hoe het monument onderhoudsvriendelijk is.

Wilt u in alle rust lezen wat de verschillen en mogelijkheden zijn? Bekijk dan onze pagina over grafmonumenten.

U bent welkom om te komen oriënteren in onze gedenkhof. Hier kunt u in alle rust (samen met de familie) rondlopen en de verschillende mogelijkheden bekijken. Onze verkoopadviseur kan u desgewenst met advies bijstaan en ideeën aandragen.

Grafstenen gedenktuin
graflantaartntjes
Exclusieve grafstenen, orientatie ter aankoop
persoonlijke belettering

02 – Verzamelen van ideeën en deze combineren

Het komen tot een keuze voor een grafmonument kan op verschillende manieren:

1. Er kan een model gekozen worden precies zoals deze bij ons staat opgesteld, deze is altijd nog verder te personaliseren door middel van een passende tekst, een foto, accessoires etc.
2. Een bestaand model met een aanpassing zoals: een andere kleur, 2 voorbeelden met elkaar gecombineerd tot 1 grafmonument, een wijziging in vorm of afmeting, etc.

3. Een geheel eigen ontwerp, dan geeft u aan welke materialen of vormen u heeft gezien die u aanspreken, daarbij kunnen we gepast advies geven en een ontwerp tekening maken van het geheel.

Bij deze laatste optie bespreken wij met u een aantal wensen. Wij hebben de volgende mogelijkheden:

  • – een ruwe steen, of een bewerkte/gepolijste (gladde) steen
  • – alleen een letterplaat (ook wel kopsteen genoemd) of compleet met een omranding

Het is goed om eerst de keuze voor de lettersteen te maken. De volgende stap is een bijpassende omranding te zoeken indien dit wenselijk is. Belangrijk is dat de letterplaat en omranding qua vorm en kleur bij elkaar passen.

Nadat de basis van het grafmonument bepaald is kan het persoonlijker gemaakt worden met accessoires, ornamenten en de persoonlijke opschrift.

Natuurlijke stenen

Extra informatie

Afhankelijk van de begraafplaats waar het grafmonument geplaatst moet worden, kunnen (beperkende) bijzondere bepalingen van kracht zijn. Het is goed om deze te bespreken. Wij zijn op de hoogte van de geldende regels en kunnen daarbij adviseren.

Samen ontwerpen

03 – De ideeën op papier zetten met een bijbehorende prijsopgave

Na uw oriëntatie kunnen wij een ontwerp voor uw op papier zetten met een bijbehorende prijsopgave. Dit is een eerste ontwerp en kan ten alle tijden aangepast worden naar de wensen van de klant. Zeker bij speciale ontwerpen en wensen kan alles aangepast worden. Samen met de klant maken we een basis ontwerp, die later in het proces verfijnd kan worden tot een realistisch computermodel.

In principe is één bezoek aan onze toonzaal voldoende. De vervolgstappen (verfijning, controle en opmaak van de belettering) kunnen digitaal worden gecommuniceerd. Het is zeker mogelijk om tijdens het eerste bezoek een prijsopgave mee te krijgen.

04 – Het vervolg traject van gedenksteen maken en plaatsen verzorgen wij

Wanneer er een tevreden gevoel over het model/ontwerp is, en valt de prijsopgave binnen het budget dan willen wij graag de opdracht uitvoeren.

Wij ontzorgen onze klanten dan volledig door het verzorgen van alle administratieve handelingen, benodigde vergunningen en papierwerk met de gemeente. Daarnaast ontvangt de klant een nette orderbevestiging met het volledig uitgewerkte ontwerp van de gedenksteen.  Er hoeft in deze fase alleen nog akkoord te worden gegeven op de definitieve tekst voordat wij de letterplaat kunnen gaan beletteren.

Zijn er nog aanvullende wensen of vragen? Vraag deze gerust!

Bij-inscriptie
Plaatsen grafsteen

05 – De nazorg van het traject

De nazorg betreft gedenkstenen regelen wij. Wanneer er een akkoord is gegeven op het ontwerp, teksten en prijs kunnen wij het grafmonument gaan voorbereiden en maken. Wanneer dit traject gereed is kunnen wij de gedenksteen gaan plaatsen.

Na plaatsing van de gedenksteen wordt de klant op de hoogte gebracht en ontvangt een garantiecertificaat welke de garantiebepalingen extra bekrachtigd. Veluwehof staat voor kwaliteit.

Zelf al aan de slag gaan met een ontwerp? Dit is mogelijk met onze online ontwerptool

Heeft u vragen?

Heeft u n.a.v. dit stappenplan vragen over het traject? Het is tenslotte een proces waar vele families geen ervaring mee hebben. Wij begrijpen dat het een goed overwogen keuze moet zijn, en willen u daarbij dan ook graag helpen.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u voorzien van het juiste advies. Heeft u een vraag, stel deze gerust.

Klantcontact Veluwehof