Menu
title
 

Persoonlijk maken van een grafmonument


Persoonlijk maken van een grafmonument

Wanneer u een grafmonument persoonlijk wilt maken zijn er diverse mogelijkheden. Dit is mogelijk bij iedere gedenksteen en kan van eenvoudig tot uitgebreid. Het hoeft zeker niet erg kostbaar te zijn. Al uw wensen zijn bespreekbaar. Een uniek en persoonlijk monument maken vinden wij erg belangrijk.

Wat zijn de mogelijkheden met het grafmonument:

  1. Het juiste opschrift en soort belettering
  2. Gebruik maken van de juiste grafaccessoires
  3. De combinatie van verschillende materialen en kleuren
  4. Gebruik van foto’s en afbeeldingen op een grafmonument

Er zijn dus diverse manieren om het grafmonumenten persoonlijk te maken.

1. Het juiste opschrift en de belettering zorgen voor een persoonlijke tint

persoonlijke belettering

Door het toevoegen van het juiste opschrift kan een grafmonument heel persoonlijk gemaakt worden. Denk hierbij aan de naam, data, gedichten of bijv. een mooie persoonlijke spreuk. Net wat wenselijk is en past bij de overleden persoon. Behalve een tekst, kunt u ook een symbool of gravure laten aanbrengen op het monument. Hiermee krijgt de gedenksteen een nog persoonlijker tint.

De keuze van belettering is ook een heel belangrijk aspect om het persoonlijk te maken. Een sierlijk schrift of juist gebruik maken van stoerdere letters. Wij beschikken over diverse lettertypes en schriften die wij voor u kunnen uitwerken.

Tenslotte is er dan de keuze hoe de belettering gemaakt/geplaatst moet worden op de gedenksteen. U kunt gebruik maken van bronzen of aluminium letters of de tekst laten zandstralen. Er zijn vele opties mogelijk qua belettering en opschrift. Wij adviseren u graag daarbij.

2. Gebruik maken van grafaccessoires

Met het gebruik maken van grafaccessoires kan aan het monument een extra persoonlijk tintje worden gegeven. Er zijn diverse soorten graf accessoires. Een grafaccessoire kan een monument verfraaien en iets toevoegen aan het monument.

Welke soort grafaccessoires zijn er zoal?

Bronzen en aluminium accessoires, in diverse vormen zoals dieren, bloemen en symbolen.

Natuursteen accessoires en vazen, deze zijn er in elke soort natuursteen. Erg sierlijk voor op een grafmonument en waar nabestaanden blijvend bloemen of planten in kunnen zetten.

Graflantaarns, zijn beschikbaar in brons, aluminium, staal en lantaarns bekleed met natuursteen.

Zo ziet u, er zijn legio mogelijkheden om een grafmonument persoonlijk te maken met behulp van een grafaccessoire. In onze gedenkhof kunt u vele mogelijkheden bekijken.

3. Gebruik van materiaal en kleur bij een grafmonument

Persoonlijk maken materiaal

Materiaalgebruik is een belangrijk aspect bij het maken van een persoonlijk grafmonument. Het materiaalgebruik kan iets zeggen over een persoon. Zo hebben wij natuursteen, zwerfkeien, versteend hout, glas en RVS.  Zo kan er ook door een combinatie van verschillende materialen een bepaalde uitstraling gegeven worden. Bijv. de combinatie glas en RVS is modern en stoer.

Daarnaast kan kleurgebruik iets persoonlijks toevoegen aan een grafmonument. Een steen kan een diepe, warme uitstraling hebben, maar er zijn ook stenen die eenvoud en rust uitstralen. De keuze van steensoort en kleur kunnen dus echt iets zeggen over deze persoon. Materialen en soorten kunt u het beste beoordelen door ze in het echt te komen bekijken in onze toonzaal en/of tuin.

4. Gebruik van foto’s op een grafmonument

Door een foto of afbeelding op een grafmonument te plaatsen, wordt het heel persoonlijk. Er zijn meerdere mogelijkheden om foto’s op monumenten te verwerken. Lees hier ook meer daarover.

De mogelijkheden van foto’s op een monument zijn:

  1. Porselein, foto geprint op porselein in bijv. een ronde of ovale vorm
  2. RVS, foto geprint op RVS. Ook in meerdere vormen verkrijgbaar
  3. Glas, middels een fotoprint achter het glas (volledig weerbestendig)
  4. Ets/gravure, hier wordt een foto in de steen gegraveerd

Het is mogelijk iedere foto of afbeelding op het grafmonument te verwerken. Denk naast de foto van de persoon ook aan de mogelijkheid aan foto`s uit de natuur of bijv. iemands huis of dier. Het is mooi om iets passend bij de persoon te maken.

Wij laten u graag de diverse mogelijkheden zien en bespreken u persoonlijke wensen.

Website Veluwehof

Online voorbeelden bekijken van gepersonaliseerde grafmonumenten

Wanneer u nog meer inspiratie wilt opdoen voor mogelijkheden voor gepersonaliseerde grafmonumenten, bekijk dan ook eens online fotoboek.

Hierin vindt u meer dan 500 voorbeelden van grafmonumenten die de Veluwehof samen met klanten heeft ontworpen, gemaakt en geplaatst.

Bezoek onze gedenkhof voor persoonlijke inspiratie

Kom ook eens onze gedenkhof met vele voorbeelden grafmonumenten bezoeken. Hier heeft u de mogelijkheid de monumenten in het echt te bekijken. Zo krijgt u een goed een beeld van de materialen, stenen, kleuren en mogelijkheden voor belettering.

Hier kunt u zich rustig en ongestoord oriënteren. Wanneer u advies wilt is dit mogelijk. Eén van onze adviseurs staat u graag terzijde voor een passend en vrijblijvend advies.

Onze Gedenkhof is geopend van dinsdag t/m zaterdag. De maandag is ook mogelijk op afspraak.