Menu
title
 

Grafvulling


De mogelijkheden op gebied van grafvulling

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van het samenstellen en ontwerpen van een grafmonument. Eén van onderdelen is de grafvulling. Afhankelijk van het ontwerp van het grafmonument. Grafvulling is er in diverse varianten en kleuren. Denk hier aan grind, split, glassteentjes, glasbrokken, marmerslag, slate, peddles etc..

In onze gedenkhof met toonzaal en gedenktuinen kunt u de diverse mogelijkheden voor grafvulling in het echt bekijken. Wij zijn geopend van dinsdag t/m zaterdag. U kunt altijd vrijblijvend binnenlopen, maar een afspraak maken met één van onze adviseurs kan ook.

Split en grind

Split is gebroken steen, hoekig van vorm en verkrijgbaar in verschillende steensoorten en kleuren. Combinaties van split zijn ook mogelijk. Het split moet zoveel mogelijk passen bij de rest van het monument.

Grind is een rond materiaal. Het kan natuurlijk of kunstmatig gerond zijn en is verkrijgbaar in verschillende soorten. Split en/of grind worden gevuld in de omranding van het monument.

grafvulling-split4
Grafvulling Split
Grafvulling Split
Grafvulling Split

Glasstenen en glasbrokken

Een nieuwe trend als grafvulling zijn de glassteentjes. Glasstenen zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Door de vele kleuren kan er een persoonlijk tintje gegeven worden aan een monument. Glasstenen worden ook vaker gebruikt bij kindermonumenten.

Glasbrokken zijn stukken glas die gebroken zijn. Ze zijn uniek en geven een grafmonument een wat exclusieve uitstraling. De glasbrokken zijn verkrijgbaar in meerdere formaten en diverse frisse kleuren.

Grafvulling glasstenen

Glasstenen in diverse kleuren

Grafvulling glasstenen
Grafvulling glasstenen
Grafvulling glasbrokken

Glasbrokken

Pebbles

Peddles is een siergrind die ook veel gebruikt wordt als grafvulling zeker i.c.m. natuurlijke grafmonumenten. Pebbles stenen zijn een natuurproduct. Ze verschillen onderling in vorm, formaat, kleur en textuur en zijn uniek.

Pebbles zijn één van de meest gebruikte grafvullingen. Pebble stenen zijn uniek, onderhoudsvrij en geven een monument een chique uitstraling. Deze stenen kunnen god gecombineerd worden met vele soorten natuursteen.

grafvulling pebbles

Pebbles in verschillende maten

grafvulling pebbles
grafvulling pebbles

Marmerslag en slate (leisteen)

grafvulling marmerslag

Marmerslag / carrara

grafvulling marmerslag
grafvulling slate

Slate / leisteen

grafvulling slate

Kristal

grafvulling kristal

Kristalbrokken in meerdere kleuren

grafvulling kristal
grafvulling kristal
grafvulling kristal

Overige opvulling

Ook zijn er diverse andere mogelijkheden als grafvulling. We hebben o.a.:

Potgrond: Dit wordt gebruikt wanneer men een tuin wil maken in de omranding. Er is dan ruimte voor bloemen en/of planten.

Houtsnippers/boomschors: onderhoudsvriendelijk en geeft een natuurlijk tintje aan een grafmonument.

Versteend hout: dit wordt vaak gebruikt bij natuurlijke grafmonumenten. Het grafmonument bestaat dan uit bijv. een zwerfkei of een ruwe steen als letterplaat en het grondgedeelte wordt dan gevuld met versteend hout.

Schelpen: schelpen kunnen heel mooi gecombineerd worden met (donkere) granieten grafstenen.

Potgrond grafvulling

Potgrond

Houtsnippers grafvulling

Houtsnippers/boomschors

grafvulling versteendhout

Versteend hout

grafvulling schelp

Schelpen

Website Veluwehof

Grafmonumenten ter inspiratie bekijken?

Wanneer u voorbeelden van grafstenen en grafvulling wilt zien, bekijk dan eens ons online fotoboek. Hier vindt u meer dan 500 voorbeelden van grafstenen in diverse materialen, kleuren en met diverse vullingen.

Zelf ontwerpen?

Wilt u graag alvast zelf ontwerpen en daar ook nog eens 10% mee besparen, bekijk dan eens onze ontwerptool. In 3 eenvoudige stappen kunt u zelf een grafmonument samenstellen.