Menu
title
 

Grafstenen Hoogeveen

Elk grafmonument met zorg gemaakt


De begraafplaatsen in Hoogeveen

In de gemeente Hoogeveen zijn negen gemeentelijke begraafplaatsen, te weten:

– De oude begraafplaats aan de Zuiderweg in Hoogeveen

– De nieuwe begraafplaats aan de Zuiderweg in Hoogeveen

– Begraafplaats aan de Carstensdijk in Elim

– Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Hollandscheveld

– Begraafplaats aan de Boerdijk in Nieuwlande

– Begraafplaats aan de Middenraai in Nieuweroord

– Begraafplaats aan de Hoogeveenseweg in Pesse

– Begraafplaats aan de Hoofdweg in Stuifzand

– Begraafplaats aan de Kerkweg in Tiendeveen

Op de nieuwe begraafplaats in Hoogeveen kunt u een apart gedeelte vinden voor rooms-katholieke mensen en mensen met een islamitische geloofsovertuiging. Op deze begraafplaats kunt u een aparte gedeelte vinden voor kinderen tot 12 jaar.

Logo Hoogeveen

Het plaatsen van de grafmonumenten

De gemeente Hoogeveen kent drie soorten graven: algemene, eigen en familiegraven. Dit algemene graf stelt de gemeente kosteloos ter beschikking en heeft beperkte mogelijkheden. Een eigen graf of een familiegraf is ook mogelijk, maar dan betaalt u grafrecht. U heeft dan ook meer mogelijkheden.

Wij zijn regelmatig te vinden Hoogeveen voor het plaatsen van grafstenen. Door de jaren heen hebben wij hier veel grafmonumenten geplaatst. Wij kennen de begraafplaatsen daar goed en weten aan welke eisen de stenen moeten voldoen. Voor meer informatie over grafstenen, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Grafstenen Hoogeveen

Welke soorten grafmonumenten en grafstenen zijn er?

Er is volop keuze in grafmonumenten en grafstenen. Graniet natuursteen, zwerfkeien, versteend hout en ruwe stenen. Maar ook combinaties met andere materialen zoals glas, hout en cortenstaal zijn mogelijk. Ook zijn  er diverse mogelijkheden met grafvulling en met het gebruik van accessoires zoals bronzen en aluminium letters en ornamenten.

Bekijk hier de vele mogelijkheden. Op de begraafplaatsen hier is het mogelijk om al deze soorten monumenten te plaatsen.

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u vooraf eerst nog inspiratie opdoen betreft grafmonumenten? Kom dan gerust eens langs bij de Veluwehof. Wij hebben vele voorbeelden van grafmonumenten die u live kunt komen bekijken.  Onze adviseurs helpen u graag op weg voor een geschikt grafmonument.

gedenktuin2_voor_800x615