Menu
title
 

Islamitische grafsteen

Elke grafsteen met zorg gemaakt


Islamitische grafsteen

Wanneer u op zoekt bent naar een Islamitische grafsteen bent u bij Veluwehof Natuursteen aan het goede adres. Wij hebben ervaring met Islamitische grafstenen en het bijbehorende schrift. Hiernaast ziet u voorbeeld van een grafsteen met arabische teksten die wij ontwerpen, gemaakt en geplaatst hebben. Er zijn vele vormen mogelijk. De golfvorm steen is een variant die veelal wordt gebruikt.

Wij zijn bekend met de Islamische gebruiken bij een overlijden. Eeuwige grafrust is één van de belangrijkste tradities binnen het Islamitische geloof. Daarnaast  is het gebruikelijk dat een islamischische grafsteen een (gedeeltelijk) open stuk heeft, ook in de fundering omdat de ziel moet kunnen opvaren.

Veel (grotere gemeentelijke) begraafplaatsen hebben een speciale Islamitische afdeling waar uw dierbare begraven kan worden.

In onze toonzaal en tuinen hebben wij vele voorbeelden van grafstenen. Zo kunt u de verschillende mogelijkheden zien. Wij helpen u graag verder met de juiste informatie zodat u tot een goede keuze kan komen van een gewenst Islamitisch grafmonument.

islamitische-grafsteen
Islamitische grafsteen
islamische grafsteen

Islamitische teksten

Veluwehof is bekend met de verschillende teksten en schriften zoals Arabisch, Turks en Farsi. Wij kunnen samen met u een gewenst ontwerp maken en hebben ook de mogelijkheden dit arabische schrift goed te kunnen graveren op de diverse grafmonumenten. Ook heeft u bij ons de mogelijkheid om eigen teksten aan te leveren. Wij bespreken graag met u de wensen en de mogelijkheden om zo het gewenste eindresultaat te bereiken.

Hiernaast ziet u diverse voorbeelden van teksten die wij verwerkt hebben op Islamitische grafstenen.

Islamitische teksten grafsteen

Meer Islamitische grafsteenvoorbeelden bekijken?

Ga dan naar ons online fotoboek met hierin vele voorbeelden van grafmonumenten met o.a. de golfvorm zoals hiernaast.

Heeft u iets gezien en een vraag hierover?
Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak. Een afspraak maken is altijd vrijblijvend en biedt u de mogelijkheid om bijgestaan te worden door onze verkoopadviseur.

Islamische grafsteen islam