Menu
title
 

Grafzerken

Elke grafzerk met zorg gemaakt


Grafzerken

Grafzerken vallen onder de algehele noemer ‘grafmonumenten’. Grafzerken zijn massieve platen die het hele graf bedekken. Dit zorgt voor een robuust uiterlijk. Een voordeel is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Grafzerken kennen we vaak nog van vroeger. Toen waren dit vaak enkel grote platen natuursteen, voornamelijk hardsteen. Tegenwoordig zijn hier veel meer mogelijkheden in. Steeds vaker worden grafzerken gecombineerd met andere materialen.

Grafzerken zijn nu in allerlei verschillende vormen, maten en materialen te verkrijgen. Vaak zijn grafzerken grote platen welke op een kleine roef liggen die schuin afloopt zodat de grafzerk zelf op afschot komt te liggen, in andere gevallen ligt de zerk horizontaal en verticaal vlak. Vandaag de dag worden steeds meer grafzerken gemaakt of gecombineerd met verschillende materialen zoals RVS, glas, cortenstaal etc. Hierdoor is het mogelijk om het monument compleet naar uw eigen wensen te maken. In onze toonzaal is altijd een specialist aanwezig die u hierbij kan helpen en u kan voorzien van het juiste advies.

Doordat de grafzerk het gehele graf (of gedeelte hiervan) bedekt vergt dit vaak zeer weinig onderhoud.

Grafzerken

Verschillende combinaties

Grafzerk-grafsteen

Dit is een grafzerk bestaande uit 2 delen. Hierbij “zweeft” een gedeelte boven het liggende gedeelte. Hierdoor beschik je nog steeds over een volledige grafbedekking welke robuust oogt, maar het breekt het geheel wel. Het bovenste gedeelte is aan de zijkant gekapt wat een ruw effect geeft. Het kruis is van aluminium en zit vast verankert aan de steen. Zo zijn alle wensen bespreekbaar.

Grafzerk graf steen

Deze grafzerk bestaat uit 2 gedeelten. De RVS plaat is gemonteerd op een onderplaat van zwart graniet. Hierbij zijn de letters en symbolen op de RVS plaat gemonteerd. Door het RVS krijgt de grafzerk een moderne uitstraling. Op deze manier is het mogelijk om de zerk compleet naar uw eigen wensen in te richten en persoonlijk te maken. En er zijn diverse mogelijkheden met materiaal gebruik.

Grafzerk-grafstenen

Een grafzerk zoals we dat eigenlijk kennen van vroeger. De gehele grafzerk is gemaakt van hardsteen uit België. De bovenkant is glad en kan voorzien worden van zowel ingehakte letters als verheven letters. De zijkant van de grafzerk is hierbij is verlaagd en is voorzien frijnwerk (bewerkings waar ze met een beitel over de steen en slaan ze hierbij een groeven in de steen).

Grafzerken-grafstenen

Dit is een liggende grafzerk met daar bovenop een ruwe grafsteen. Een ruwe steen vergt vaak meer onderhoud en zeker met een omranding met een tuin of een ruwe omranding. Op deze wijze is het mogelijk om voor een ruwe steen te kiezen maar toch op een zeer onderhoudsvriendelijke manier. Het strakke en het ruwe geeft ook een mooi contrast met elkaar. Er zijn meerdere opties mogelijk.

Enkele voorbeelden van verschillende grafzerken

Grafzerken voorbeelden

Door grafzerken van natuursteen (graniet etc.) te combineren met verschillende andere materialen kan een zeer eigentijdse uitstraling worden verkregen. Zo is het mogelijk om iets heel natuurlijks, zoals een zwerfkei, te combineren met een grafzerk. Hierdoor blijft het graf zelf onderhoudsvrij en kunt u toch een natuurlijke uitstraling toevoegen.

Ook is het mogelijk om een combinatie te maken van verschillende materialen en maten. Door bijvoorbeeld de helft van het graf te bedekken met een grafzerk en de andere helft open te houden blijft er ruimte voor een stuk natuur. Hier is dan mogelijk om verschillende planten te laten groeien.

Een grafzerk voorzien van tekst

Grafzerken worden over het algemeen voorzien van verheven letters. Dit wordt vooral gedaan door bronzen of aluminium letters op te brengen. Deze letters worden bevestigd door kleine pinnen in de zerk te verankeren. Ook worden er vaak letters ingegraveerd door middel van zandstralen. Hierbij worden de verdiepte letters gelakt. Doordat een grafzerk vaak schuin of plat ligt kan het voorkomen dat er water en vuil in de letters blijven hangen. Hierdoor is het mogelijk dat de verf minder lang zichtbaar blijft dan wanneer een monument rechtop staat.

In onze toonzaal hebben wij diverse bronzen en aluminium lettertypes als voorbeeld. Hierdoor kunt u precies zien wat de mogelijkheden zijn. Ook deze belettering is te krijgen in diverse maten. Wij willen u graag helpen en u voorzien van de juiste informatie zodat u tot een bewuste keuze kan komen.

Bezoek onze toonzaal en tuinen met diverse grafzerken

In onze tuin hebben wij diverse grafzerken opgesteld. Hier kunt inspiratie op doen en zien welke mogelijkheden er zijn. We kunnen u laten zien welke materialen zijn te combineren om het grafmonument zo persoonlijk mogelijk te maken. Wilt u eigen ontwerpen of persoonlijke accessoires aanleveren om te verwerken? dit is uiteraard geen probleem! Wij kijken graag met u mee wat mogelijk is. Er is altijd een specialist aanwezig die u kan voorzien van de juiste informatie. Wilt u zeker weten dat u niet hoeft te wachten in tijden van drukte:

Grafzerken tuin

Bekijk ons fotoboek met voorbeelden van grafzerken

Fotoboek met grafzerken

Wilt u meer dan 500 voorbeelden bekijken?
Ga dan naar ons online fotoboek met hierin vele voorbeelden van grafzerken maar ook andere monumenten.

Heeft u iets gezien en een vraag hierover?
Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak. Een afspraak maken is vrijblijvend en niet verplicht. Het kan wel handig zijn, zo weet u zeker dat u kan worden bijgestaan door onze verkoopadviseur.