Menu
title
 

Grafsteen algemeen graf


Grafsteen algemeen graf

Een grafsteen bestemd voor een algemeen graf is vaak een grafsteen met kleinere afmetingen. Het algemene gedeelte van de begraafplaats biedt vaak de mogelijkheid voor meerdere algemene graven. Hierdoor zijn de afmetingen van de grafmonumenten vaak kleiner dan een doorsnee grafmonument.

Wij zijn bekend met de verschillende voorschriften van diverse begraafplaatsen en wij kunnen u hierin voorzien van advies. Onze verkoopadviseur kan op basis van de voorschriften, van de begraafplaats, en uw wensen een ontwerp voor u maken.

Dat een monument kleiner is qua afmetingen wil niet zeggen dat deze minder persoonlijk kan zijn. Door gebruik te maken van diverse materialen en vormen kan een klein monument een groot verhaal vertellen. Ook kunt u diverse accessoires toevoegen aan een grafsteen algemeen graf.

U kunt in onze toonzaal diverse voorbeelden bekijken.  U kunt ook een eigen ontwerp of ideeën aanleveren welke wij samen met u bekijken en verder uitwerken.

Enkele voorbeelden van “grafsteen algemeen graf”

Grafsteen algemeen graf 2

Deze grafsteen geplaatst op een algemeen graf is gemaakt van Tan Brown en bestaat uit 2 delen. Deze steen is volledig gebrand en de zijkanten zijn ruw gekapt waardoor dit een ruwe uitstraling geeft aan het monument.

Grafsteen algemeen graf 3

Deze grafsteen algemeen graf is zeer uniek. Dit omdat dit een zwerfkei is en nergens anders terug te vinden is. De zwerfkei is voorzien van een bronzen tekstplaat. Deze wordt met stalen pinnen in de zwerfkei bevestigd, waardoor deze niet meer kan loslaten.

Grafsteen algemeen graf 4

Dit zijn de meest voorkomende grafstenen voor een algemeen graf. Dit is een rechte plaat welke schuin geplaatst wordt op een sokkel. De plaat wordt hier vaak voorzien van tekst. Er zijn diverse bewerkingen mogelijk op dit soorten stenen.

Grafsteen algemeen 5

Er zijn inmiddels diverse natuurbegraafplaatsen. Ook hier zijn regelmatig algemene graven te vinden. Hierbij kom je al snel uit bij een kleine zwerfkei of versteend hout(foto). Versteend hout is een natuurlijk proces en heeft een enorme uitstraling.

Grafsteen algemeen graf en accessoires

Grafsteen accessoires zijn de perfecte mogelijkheid om een persoonlijke tint aan het grafmonument te geven. Het is het bijvoorbeeld mogelijk de grafsteen te voorzien van een foto gebrand in porselein of RVS, of een uitbreiding met bronzen/aluminium accessoires (door onze samenwerking met diverse bronsgieterijen en kunstenaars hebben we een zeer uitgebreid assortiment!).

Het is zelfs mogelijk om eigen voorwerpen in brons te gieten, dit maakt het mogelijk om een zeer persoonlijke tint te creëren. Maak zo en heel eigen ontwerp. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

bronzen ornamenten toonzaal

Grafsteen algemeen graf bekijken

In onze toonzaal staan diverse grafstenen opgesteld welke u kunt bekijken. Uiteraard kunnen wij samen met u de wensen bespreken voor een “grafsteen algemeen graf”. Wij kunnen u gelijk een prijsopgave mee geven.

Wilt u liever onze brochure met prijslijst thuis ontvangen? Vraag dan nu onze brochure aan en wij sturen deze op per post.

Grafstenen in het echt bekijken?

Bekijk meer grafstenen online in ons fotoboek, of vraag onze brochure aan om in alle rust te orienteren