Menu
title
 

Glazen grafmonumenten


Grafmonumenten met glas

Glazen grafmonumenten hebben een moderne en heldere uitstraling. Ze staan bekend om de eenvoud, maar ook om de unieke ontwerpen die er mee kunnen worden gemaakt. Glas in veelzijdig: het kan volledig naar uw wensen worden ingericht want wij kunnen het in alle vormen snijden of voorzien van een fotoprint.

Door de vele mogelijkheden, kijken wij als specialist graag mee als of uw wensen haalbaar zijn. Het is uiteraard belangrijk dat het glazen grafmonument nog jaren mee gaat. Op deze wijze kunt u het monument volledig naar uw wensen inrichten.

Glas wordt gemaakt in een oven. In deze oven worden de grondstoffen samengebracht, waarna de oven tot een gewenste temperatuur stijgt tot het geheel vloeibaar wordt. Wanneer de grondstoffen eenmaal op temperatuur zijn laten zij deze afkoelen totdat het geheel op de gewenste temperatuur is waarna de bewerking kan plaats vinden. Daarna laten ze het resultaat afkoelen. Op deze manier is het dus mogelijk om elk gewenste vorm voor een glazen grafmonument te verkrijgen (denk aan gebogen glasplaten).

Enkele voorbeelden van grafmonumenten met glas

Hier vindt u een overzicht van een aantal grafmonumenten met glas welke wij hebben mogen maken en plaatsen. Bij het maken van glazen grafmonumenten zijn veel dingen mogelijk. Zo is het mogelijk om de glasplaat in verschillende vormen te krijgen, maar ook in verschillende kleuren. Het is ook mogelijk om de glasplaat “geknabbeld” te krijgen, dit houdt in dat de glasplaat ruw is of de buitenzijde ruw is gemaakt. Dit kan erg mooi zijn i.c.m. een ruwe steen.

Het is ook mogelijk om uw monument te verrijken met bijbehorende accessoires. Deze kunnen wij op een mooie wijze bevestigen of verwerken in de steen.

Glazen grafsteen
Glazen grafmonument
Ruwe steen met glas
Glazen grafmonument

Toonzaal met voorbeelden

In onze toonzaal hebben wij een aantal glazen grafmonumenten als voorbeeld om u een idee te geven wat mogelijk is. Hierbij hebben wij gekozen voor een aantal speciale vormen en manier van bewerken. Daarnaast laten wij u graag zien hoe u deze op een unieke wijze kunt combineren met andere materialen. Heeft u zelf een ontwerp? Ook dit is geen probleem. Er is altijd een specialist aanwezig die u hierbij kan helpen. Wilt u zeker weten dat u niet hoeft te wachten:

glazen grafmonumenten ter inspiratie

Combinatie van glazen grafmonumenten

Glas i.c.m. een ruwe steen

Glas icm ruwe steen

Een ruwe steen Verde Alverso waarop een glazen plaatjes is gemaakt met RVS afstandshouders. Het monument heeft een omranding die gemaakt is van flagstones.

Glas i.c.m. RVS

Glas icm RVS grafsteen

Glasmonument bestaande uit een RVS schermrand gevuld met diverse gekleurde glassteentjes. De letterplaat is gemaakt van een glazen plaat voorzien van een RVS tekstband.

Glas i.c.m.  graniet

glas icm natuursteen grafsteen

Grafmonument bestaande uit een gezoete grondplaat van zwart graniet. In deze grondplaat twee uitsparingen voor planten. Twee glazen tekstenplaten met RVS houders.

Glas met fotoprint

Bewerkt glas

Model rechthoek incl. rand voorzien van een breed voetstuk. Plateau in de voorband. Glasplaat, fotoglas incl. RVS houders. Elke ontwerp of aangeleverde foto is mogelijk.