Menu
title
 

Cortenstaal grafmonumenten


Grafsteen cortenstaal

Een cortenstaal grafmonument

Met een cortenstaal grafmonument creëert u een eigentijds karakter. Corten-staal heeft dezelfde eigenschappen als RVS en is daarom net zo duurzaam en is hetzelfde te bewerken. Cortenstaal heeft alleen de eigenschappen om te blijven roesten. Hierdoor blijft het staal, in loop der tijd, deels van kleur en structuur veranderen. Dit geeft het monument extra warmte door de bruinige kleur. Ook dit is zeer goed te combineren met natuursteen en glas, maar ook zeker met een zwerfkei of een ruwe steen.

Het is mogelijk om de tekstplaat te maken van corten-staal, maar het is ook mogelijk een omranding van dit materiaal te maken in verschillende breedtes. Net wat u wenst.

Belettering cortenstaal

Met waterjet worden er teksten en figuren in het cortenstaal gemaakt. Een machine snijdt dit zeer nauwkeurig teksten of figuren uit het cortenstaal. Het wordt heel strak. We kunnen samen met u naar de teksten en beelden kijken, maar het is ook mogelijk om zelf een vorm, beeld en tekst aan te leveren. Wij zorgen dat dit dan mooi in het grafmonument van cortenstaal verwerkt wordt.

Omranding cortenstaal

Wanneer het passend is bij het grafmonument is het ook mogelijk een omranding te maken van cortenstaal. Dit kan in een dunne maar ook zeker in een wat dikkere rand. Wanneer er verder ook nog gebruik wordt gemaakt van corten-staal in het monument kan dit zorgen voor een mooie eenheid.

Grafsteen cortenstaal belettering

Enkele voorbeelden van grafmonumenten met cortenstaal

Hier vindt u een overzicht van een aantal grafmonumenten met cortenstaal welke wij hebben mogen maken en plaatsen.

Grafsteen met cortenstaal verwerkt

Grafmonument met een dunne cortenstaal omranding en op de steen een cortenstaal tekstplaatje.

Grafsteen met cortenstaal omranding

Grafmonument gemaakt van een ruwe steen met een cortenstaal omranding.

Cortenstaal grafmonument

Grafmonument gemaakt van versteend hout i.c.m. een cortenstaal omranding en bronzen tekstplaat.

‘De grootste gedenkhof van de Veluwe’

In onze gedenkhof kunt u de vele grafstenen van verschillende materialen in het ‘echt’ bekijken, natuurlijk vrijblijvend en in alle rust. Traditionele grafstenen van natuursteen, natuurlijke stenen zoals ruwe grafstenen, zwerfkeien en versteend hout maar ook diverse grafzerken en kindermonumenten.

Het bekijken van grafmonumenten in onze gedenktuin heeft meerdere voordelen.  Naast dat u hier de vele mogelijkheden kan bekijken, krijgt u zo een goed een beeld van de materialen, stenen, kleuren en mogelijkheden voor belettering in het echt. U ervaart hier hoe een grafmonument er buiten uitziet.

Rustig en ongestoord oriënteren en op zoek gaan naar het juiste grafmonument voor uw naaste. En wanneer u advies nodig heeft, staat 1 van onze adviseurs u graag bij voor een passend en vrijblijvend advies.

Onze gedenkhof is geopend van dinsdag t/m zaterdag en buiten deze tijden op afspraak.