Menu
title
 

Bij-inscriptie

Bij-inscriptie op een bestaand grafmonument

Op het moment dat een partner komt te overlijden en in een graf wordt bijgelegd, is het gebruikelijk om een bij-inscriptie aan te brengen op het grafmonument. Veluwehof Natuursteen kan deze aanvulling op de graftekst verzorgen. Wij hebben veel kennis en expertise in belettering. Wij vinden het erg belangrijk bij een vervolginscriptie het lettertype en de grootte exact gelijk zijn aan de 1e inscriptie. Het moet een mooi geheel zijn waarbij de inscripties echt bij elkaar horen.

Het is ook goed om te weten dat wij dit ook doen voor monumenten die oorspronkelijk niet bij ons vandaan komen. Wij verzorgen vervolginscripties op alle grafmonumenten door heel Nederland.

Bij-inscriptie grafsteen
Bij inscriptie plaatsen

Stappenplan bij-inscriptie

Hoe gaat zo’n traject in z’n werk?

Wanneer wij een vervolginscriptie mogen uitvoeren, verzorgen wij het complete pakket. Ophalen, aanvullende inscriptie, schoonmaken en het weer precies zo terugplaatsen. Na het transport van het monument naar onze steenhouwerij wordt, in overleg met u, een tekening op schaal gemaakt. U krijgt daardoor een goede indruk van het eindresultaat. Na bevestiging van akkoord wordt de gedenksteen voorzien van de vervolginscriptie. De bestaande tekst wordt gerenoveerd (de verf in de letters wordt bijgewerkt) maar daarnaast werken wij ook de lak bij. Zo zorgen wij ervoor dat het een fraai geheel wordt. Wanneer wij een bij-inscriptie verzorgen hoort hier als service ook een inspectie en diep reiniging bij.

Nog vragen over een bij-inscriptie?

Heeft u n.a.v. deze informatie nog vragen over het laten maken van een bij-inscriptie?

U bent altijd van harte welkom in onze Gedenkhof in Voorthuizen.┬á Of wij komen naar u toe voor een vrijblijvende afspraak. Wij kunnen u dan meer vertellen over de mogelijkheden bij zo’n vervolginscriptie zoals de mogelijkheden met lettertypes, het afhalen en weer plaatsen en de kosten hiervan.

Klantcontact Veluwehof