Menu
title
 

Bewerkt graniet


Bewerkt granieten grafstenen

Bewerkt granieten grafstenen zijn de grafstenen die het meest voorkomen. Dit komt ook omdat dit een erg brede categorie is. Een gepolijste grafsteen houdt in dat de steen glad is door bewerking en over een glans beschikt.

Het polijsten van een steen gebeurd in verschillende stappen. Allereerst wordt de steen op maat gemaakt. Daarna volgen de volgende stappen:

  • Schuren (egaal maken)
  • Zoeten (alle krassen verwijderen)
  • Polijsten (glans aanbrengen)

De productie van een grafsteen begint als een blok welke uit de berg wordt gezaagd, deze plek wordt een groeve genoemd. Het is een arbeidsintensief proces om de steen te polijsten. Door geduldig de steen te “poetsen” ontstaan er een prachtige hoogglans. Het is bij ons ook mogelijk om het monument ruw of gezoet (gezoet is een mat glans) te leveren. Dit houdt eigenlijk in dat we eerder in het proces stoppen met schuren en polijsten. Bij het zoeten zijn er geen tot weinig krassen zichtbaar. Vaak is de kleur enigszins hetzelfde als gepolijst, maar glanst de steen dan minder.

Een gepolijste grafsteen heeft als voordeel dat deze zeer onderhoudsvriendelijk is. Bij het laatste proces, het polijsten, worden alle poriën van de steen zo goed als dicht gemaakt. Dit houdt in dat er weinig tot geen vuil de steen in kan komen. Hierdoor is het onderhoud en het schoonmaken maken van een gepolijste grafsteen zeer eenvoudig. Houdt er rekening mee dat wanneer u kiest voor een andere bewerking dit enigzins meer onderhoud vergt dan met een gepolijste grafsteen.

Enkele voorbeelden van gepolijste grafstenen

Dit is een selectie van gepolijste grafstenen welke wij hebben mogen plaatsen op de begraafplaats. Ze beschikken allemaal over een mooie hoogglans. Bij gepolijste grafstenen past elke vorm van belettering. Het is zelfs mogelijk om verheven letters op de staande steen te krijgen. We zandstralen/hakken een gedeelte om de letters weg waardoor de letters overblijven. De letters blijven dan gepolijst en komen op deze manier weer terug in de steen.

Gepolijste grafsteen
Gepolijste grafsteen
Gepolijste grafsteen
Gepolijste grafsteen

Bezoek onze toonzaal en tuinen

In onze toonzaal en tuinen hebben wij vele gepolijste grafstenen opgesteld in verschillende vormen en maten. Hier kunt u uitgebreid in alle rust oriënteren en ideeën opdoen. Wilt u eigen ontwerpen of accessoires aanleveren? Dit is uiteraard geen probleem! Wij kijken graag met u mee wat de mogelijkheden zijn. Tijdens openingsuren is er altijd een adviseur aanwezig die u kan bijstaan met het juiste advies. Wilt u zeker weten dat u tijdens drukte niet hoeft te wachten:

Gepolijste grafstenen showroom
Gepolijste grafstenen fotoboek

Bekijk ons fotoboek

Meer voorbeelden bekijken?
Bekijk dan ons online fotoboek met hierin vele voorbeelden!

Heeft u iets gezien wat u aanspreekt? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak. Een afspraak maken is niet verplicht maar kan wel handig zijn, zo weet u zeker dat u kan worden bijgestaan door onze verkoopadviseur.