Menu
title
 

Grafmonumenten

Elk grafmonument met zorg gemaakt


Wat zijn de mogelijkheden van een grafsteen

Bij het uitzoeken van een grafsteen is het allerbelangrijkste: wat past het beste bij uw overleden dierbare. Er zijn veel mogelijkheden qua materiaalkeuze en vormgeving. Een traditionele steen of een natuursteen zoals een zwerfkei of versteend hout zijn enkele voorbeelden? Bij iedere persoon past een eigen uniek grafsteen. Een fraai monument dat past bij de nagedachtenis van uw naaste. Er zijn veel mogelijkheden om grafstenen een persoonlijke uitstraling te geven.  De Veluwehof helpt u graag met het juiste advies.
In onze toonzaal en gedenktuinen hebben wij meer dan 450 voorbeelden van grafmonumenten opgesteld. Naast de bestaande ontwerpen van gedenkstenen is het ook mogelijk om een eigen ontwerp of idee aan te leveren voor een grafmonument.

Inmiddels hebben wij duizenden grafmonumenten door heel Nederland mogen maken en plaatsen. Wij geven u graag een indruk van de mogelijkheden van grafmonumenten in ons online fotoboek. Hier vindt u meer dan 500 voorbeelden van mogelijkheden. Belangrijk om te weten dat u bij al deze bestaande modellen ook kunt kiezen voor een combinatie. Alle kleuren en vormen kunnen worden samengesteld tot een nieuw en uniek grafmonument.

Grafsteen mogelijkheden

Categorieën grafmonumenten

Wanneer u een grafmonument uitzoekt voor een overledene, is het belangrijk om te weten welke categorie u aanspreekt. Dit is stap 1, vanuit daar kunt u verder bekijken welk materiaal u aanspreekt, welke accessoires u wilt toevoegen en welke teksten er op het grafmonument komt.  De Veluwehof heeft de grafmonumenten ingedeeld in 4 categorieën: traditionele grafstenen, exclusieve grafstenen, grafzerken en de natuurlijke grafmonumenten. Hieronder vindt u alle informatie per categorie.

Traditionele grafmonumenten

Traditioneele grafstenen

Traditionele grafmonument zijn het meest bekend. Het zijn gepolijste monumenten, in deze categorie zijn vele vormen en maten mogelijk! Het grafmonument is meestal zeer onderhoudsvriendelijk dankzij de vorm en materiaal.

Verkrijgbaar vanaf 1250.-*

Exclusieve modellen

Exclusieve grafstenen

Dit zijn veelal de grafmonumenten naar eigen ontwerp. Exclusief gemaakt door het gebruik van bepaalde materialen of afmetingen. Een grafmonument met een unieke eigen uitstraling.

Verkrijgbaar vanaf 2950.-*

Grafzerken

Grafzerken van gezoet impala graniet

Robuuste grote platen van voornamelijk steen welke het hele graf bedekken. Veelal gemaakt van graniet natuursteen. Deze varianten voor een grafmonument is het meest onderhoudsvriendelijk.

Verkrijgbaar vanaf 2275.-*

Natuurlijke grafmonumenten

Natuurlijke grafstenen

Een grafmonument gemaakt van zwerfkeien, ruwe stenen of versteend hout. Allemaal steensoorten die zo uit de natuur komen en daardoor echt uniek. Wij hebben altijd een ruime collectie natuurlijke stenen op voorraad.

Verkrijgbaar vanaf 750.-*

Wat zijn de mogelijkheden van grafsteen accessoires?

Tekst en accessoires geven de grafsteen een persoonlijke uitstraling.

Naast de keuze van het soort steen, vorm en kleur
zijn er o.a. de volgende keuzes mogelijk:

• Granieten en bronzen grafaccessoires
• Een persoonlijk opschrift
• Passende belettering
• Gebruik van foto’s en afbeeldingen

Materiaal gebruik bij een grafmonument

Er zijn vele materialen beschikbaar om te verwerken in een grafmonument. Waar vroeger voornamelijk hardsteen en marmer werd gebruikt, behoren nu ook RVS, cortenstaal en glas tot de mogelijkheden! Daarnaast is het gebruik van natuurlijke stenen erg in opkomst. Ruwe stenen, versteend hout en zwerfkeien kunnen worden verwerkt tot een persoonlijk grafmonument.

Met al deze mogelijkheden in de keuze van materiaalgebruik, is het nu nog beter mogelijk een zeer persoonlijk grafmonument te ontwerpen.

Granieten grafmonumenten

Grafstenen van graniet

Dit is het meest gebruikte materiaal voor grafstenen. Granieten grafstenen zijn een erg uitgebreide categorie waarin veel mogelijk is. Een gepolijste grafsteen is een gladde steen, die door bewerking een fraaie glans krijgt.

Verkrijgbaar vanaf 1250.-*

Glazen grafmonumenten

Ruwe grafsteen met glas

Een stenen grafmonument is goed te combineren met delen van glas. Glas geeft het monument een zeer moderne uitstraling. Door de vele bewerkingsmogelijkheden van glas zijn er vele variaties mogelijk.

Verkrijgbaar vanaf 1200.-*

Grafmonumenten met RVS

Grafsteen met twee letterplaten van graniet en RVS

RVS is een materiaal van deze tijd. Combineren met steen geeft RVS het monument een zeer moderne eigentijdse uitstraling. In RVS kunnen teksten of andere persoonlijke details verwerkt worden.

Verkrijgbaar vanaf 1995.-*

Cortenstaal grafmonumenten

Grafstenen met cortenstaal

Cortenstaal is zeer eigentijds. Daarnaast is het zeer duurzaam en goed te bewerken. Cortenstaal gaat roesten, maar krijgt juiste daardoor een zeer eigen uitstraling in warme roodbruine tinten. Met cortenstaal zijn er talloze mogelijkheden.

Verkrijgbaar vanaf 1745.-*

Onafhankelijke beoordeling door onze klanten op Kiyoh:

Goede communicatie over de mogelijkheden en de werkwijze. Actief in het meedenken over de wens en de mogelijkheid om dit te realiseren. 


Lees meer beoordelingen van onze klanten op de onze pagina: klantreacties

Natuurlijke monumenten, gemaakt door de natuur!

Niet elke grafmonument hoeft gepolijst te worden. De laatste jaren zijn de natuurlijke grafmonumenten in opkomst: Ruwe grafstenen, zwerfkeien en gedenkstenen van versteend hout zijn vormgegeven door de natuur. Mensen die kiezen voor een natuurlijke grafmonument zien hierin de vergelijking van een mensenleven: Het natuurlijke materiaal is in de loop van de jaren gevormd door de natuur en daardoor is elk exemplaar uniek! Waar de bewerkte gedenkstenen zijn te kopiëren, is dit met een natuurlijke steen niet mogelijk, elk exemplaar zal uniek blijven.

Veluwehof Natuursteen mag zich de specialist in Nederland noemen als het gaat om de natuurlijke grafmonumenten!
We geven u graag een impressie van de verschillende mogelijkheden gemaakt van natuurlijk steen in de volgende categorieën:

Zwerfkei grafmonumenten

Zwerfkei grafsteen

De zwerfkeien worden zo in de natuur gevonden! Onze zwerfkeien komen uit Denemarken, hier zijn ze in de ijstijd door schuivend landijs meegevoerd.
De zwerfkei heeft zijn unieke vorm gekregen door de elementen van de natuur, zoals door het rollen en door de stroming van rivieren.

Verkrijgbaar vanaf 750.-*

Versteend hout grafmonumenten

Grafstenen van versteend hout

Versteend hout is gevormd door de natuur! Daardoor is elk exemplaar uniek, onze selectie van het versteend hout is afkomstig uit Indonesië waar de stukken versteend hout door lokale boeren uit de grond worden gehaald als ze hun akker ontginnen.
Versteend hout is duizenden jaren oud.

Verkrijgbaar vanaf 1200.-*

Grafmonumenten van ruwe stenen

Ruwe grafstenen

Ruwe grafstenen komen zo uit de natuur een hebben niet of nauwelijks bewerking ondergaan. Daardoor is elke steen uniek! Onze ruwe grafmonumenten komen voornamelijk uit het zuidoosten van Europa. De verscheidenheid in ruwe stenen is zeer groot.

Verkrijgbaar vanaf 1200.-*

Hoge kwaliteit door eigen bewerking

Bij de Veluwehof Natuursteen beschikken we over een eigen werkplaats en stelploeg.
Hierdoor hebben we zelf alle expertise in huis en kunnen we u van het juiste advies voorzien.

In de video welke op TV is vertoond (RTL) kunt u in het kort het proces van ontwerp tot afronding bekijken.
Bent u nieuwsgierig naar het bewerken van grafmonumenten? U mag altijd een blik werpen in onze werkplaats!

Monumenten voor een kleiner budget

Op dit moment hebben we een tijdelijke, bijzondere aanbieding. Vier verschillende grafmonumenten tegen een lage prijs.
Vanaf 1250,- of met afdekplaat voor 1650,-.

Meer prijzen kunt u terugvinden in ons online fotoboek. Maak hier eenvoudig een selectie op het soort grafmonument of prijscategorie.

Meer dan 500 voorbeelden van grafstenen

Fotoboek 450 voorbeelden

In ons online fotoboek zijn meer dan 500 voorbeelden van gedenkstenen opgenomen. In enkele stappen kunt u heel eenvoudig zelf een selectie maken van een grafsteen op categorie, materiaal en prijs.

Ontwerp met onze configurator

Zelf online een grafsteen ontwerpen

Wij bieden de mogelijkheid om online in drie stappen zelf een grafmonument te ontwerpen. Zo heeft u de mogelijkheid om vanuit uw thuisomgeving te oriënteren voor de juiste grafsteen.

Vrijblijvend een brochure aanvragen

Brochure 32 pagina's grafstenen

Onze brochure bevat 32 pagina’s informatie over de collectie grafstenen bij De Veluwehof. U kunt deze uitgebreide grafsteen brochure vrijblijvend aanvragen en thuis ontvangen.

Een impressie van de grafmonumenten op onze gedenkhof

Veluwehof Natuursteen heeft de grootste gedenkhof op de Veluwe. U vindt hier een grote toonzaal en 2 gedenktuinen met legio voorbeelden van grafstenen.

U kunt hier ongestoord en in alle rust de grafstenen in het echt bekijken. Traditionele monumenten van graniet, natuurlijke grafmonumenten zoals ruwe stenen, zwerfkeien, versteend hout en grafzerken. U bent van harte welkom in onze gedenkhof te Voorthuizen (gem. Barneveld).

Voortuin Veluwehof grafstenen

* Prijzen zijn inclusief fundering van gewapend beton, montage, plaatsing in regio en aanvraag van vergunning. Excl. belettering, accessoires en legeskosten berekend door de gemeente.