Menu
title
 

Foto op een grafsteen


Foto op een grafsteen

Het is op meerdere manieren mogelijk om een foto in de grafsteen te verwerken. Vaak zegt een foto of beeld meer dan duizend woorden. Een foto kan zijn van een hele bijzondere herinnering zijn deze persoon.

Het is mogelijk om een foto op de grafsteen te plaatsen van alleen het gezicht, maar het is ook mogelijk om een grote foto op bijvoorbeeld glas laten drukken. Hierdoor wordt het beeld centraal gesteld in het ontwerp van het monument.

U kunt uw foto door ons laten bewerken zodat deze geschikt is voor het printen op diverse materialen. Wanneer er bepaalde aanpassingen in de foto moeten gemaakt worden is dit geen probleem.

Grafsteen ontwerpen

Foto op een grafsteen

Foto op grafsteen

Bij foto’s op porselein en RVS is het mogelijk om diverse vormen en stijlen aan te brengen. Dit kan uiteraard geheel naar wens, hieronder vindt u overzicht van alle mogelijkheden die er zijn.

Bij glas is het mogelijk om meer te laten zien, dit omdat er met een groter oppervlak gewerkt word waardoor er meer ruimte is voor de afbeelding.

Daarnaast is het ook mogelijk een foto op een grafsteen te laten graveren of te zandstralen. Bij het zandstralen worden de contourlijnen in de steen gezandstraald en ingeschilderd met een kleur naar keuze. Bij een gravure/ets wordt de foto veel beter zichtbaar doordat het mogelijk is om met meer details te werken.

Porselein of RVS met witte rand                               Porselein of RVS zonder witte rand

Kleur                                         Gouden bies                 Kleur
Zwart/Wit                                 Zilveren bies                 Zwart/Wit
Sepia                                         Geen bies                      Sepia

Afmetingen voor Porselein of RVS

Ovaal:

4 x 5 cm
5 x 7 cm
6 x 8 cm
7 x 9 cm
8 x 10 cm
9 x 12 cm
10 x 12 cm
11 x 15 cm
13 x 18 cm
18 x 24 cm
24 x 30 cm

Rechthoekig:

4 x 6 cm
5 x 7 cm
6 x 8 cm
7 x 9 cm
8 x 10 cm
9 x 12 cm
11 x 15 cm
13 x 18 cm
18 x 24 cm
24 x 30 cm
25 x 40 cm

Rond:

6 cm
7 cm
8 cm
10 cm
12 cm
14 cm
15 cm
16 cm
18 cm
20 cm
22 cm

Hart:

8 x 8 cm
10 x 10 cm
12 x 12 cm
15 x 15 cm

Vierkant:

5 x 5 cm
10 x 10 cm
15 x 15 cm

Voorbeelden van een “foto op een grafsteen”

Porselein

Foto op grafsteen 8

Bij een porseleinen foto wordt de afbeelding in een poeder vorm gedrukt welke op het porselein wordt gelegd. Dit wordt in de oven gelegd en  verhit tot een hoge temperatuur. Daardoor wordt het poeder in het porselein gebrand.

Porselein heeft een authentieke uitstraling. De porseleinen foto is een van de oudste technieken voor het aanbrengen van een foto en wordt al jaren gebruikt. Door de jaren heen heeft de kleurvastheid zich goed bewezen.

RVS

Foto op een grafsteen 4

RVS wordt op dezelfde manier gebrand/gedrukt als porselein. Deze foto’s zijn van zeer hoge kwaliteit en zijn zeer kleurvast.

Het verschil met Porselein is dat het materiaal veel sterker is. Bij RVS is het mogelijk om in de toekomst de afbeeld / foto op een andere plek van de steen te monteren, dit komt omdat porselein breuk gevoelig is.

RVS foto’s zijn ook goed te verdiepen in de steen, dan wordt de foto zelf in de steen gelegd (verdiept). Een RVS foto is vlak en relatief dun in vergelijking met de porseleinen foto welke dikker is en aan de randen bol loopt, hierdoor is het met een foto van porselein niet mogelijk om in de steen te verdiepen.

Ets / Gravure

Foto op een grafsteen 6

Hierbij worden kleine “krassen” aangebracht in de steen waardoor het lichte oppervlakte van de steen zichtbaar wordt. Hierdoor ontstaat er een groot contrast.

Dit wordt voor het beste resultaat geaccentueerd met witte verf.

Symbool / Zandstralen

Foto op een grafsteen 7

Hierbij worden de contourlijnen aangebracht door deze in de steen te zandstralen. Deze worden ingeschilderd in de gewenst kleur. Doordat hierbij alleen de contourlijnen worden gezandstraald zijn details moeilijk aan te brengen, maar met contourlijnen is er een mooi effect te behalen.

De lak van de contourlijnen is vaak in dezelfde kleur als de belettering (aangebracht door diezelfde techniek) hierdoor ontstaat er 1 geheel. Is het de bedoeling om de afbeelding extra te laten opvallen? Dan kan er uiteraard ook een andere kleur in de afbeelding worden aangebracht.

Foto op een grafsteen bekijken

In onze toonzaal staan diverse voorbeelden opgesteld welke u kunt bekijken. Hierbij kunnen wij direct de voorbeeld foto’s op de grafsteen laten zien. Hier hebben ook enkele voorbeelden van afbeeldingen die zijn gedrukt op glas. We hebben hier ook diverse voorbeelden van online staan.

Bij een bezoek in onze toonzaal kunnen wij met u de mogelijkheden doorlopen en daarbij kunnen we direct de positie van de foto op een grafsteen bepalen.

Afspraak maken met een van onze verkoopadviseurs?

Foto op een grafsteen 1